jag har varit i alla städer

Ibland känns det som att jag inte hör hemma någonstans, vi lever i ett samhälle där allt och alla ska märkas. Likt en vara pryds med neonfärgade prislappar i reatider, ska vi människor märka varandra, putta in andra i fack, kliva på rätt rutor och bete oss på olika sätt beroende på vem vi är, vart vi kommer från, storleken på plånboken, men också beroende på vem vi ligger med, vilka kön hjärtat bankar för eller hur vi väljer att leva våra liv. 
 
Jag är den där som alltid är "något annat" beroende på i vilka kretsar jag hänger i. I vissa kretsar blir jag den där som låter lite för mycket, snackar lite för mycket sex, är lite för mycket sex och sticker ut ur mängden på ett lustigt men ofta sexuellt vis. Jag är en sexuell varelse och det blir tydligt. Jag blir någon som inte är hetero.
- men på samma sätt blir jag i andra kretsar en ingenting. Min läggning syns inte på utsidan och jag blir en beige hetero som hånglar med tjejer på fyllan. Mina åsikter räknas inte lika starkt på grund av att jag inte ser ut på ett visst sätt, presenterar min läggning innan koppen med kaffe druckits ur eller är öppen med min icke-heterosexuella läggning. 
 
För visst är det lustigt: hur min sexuella läggning blir en värdehandling och ett sätt för människor att kategorisera mig? Så beronde på om jag suger kuk eller slickar fitta, dejtar en eller femton, eller inte dejtar alls - så blir jag satt i olika fack. Och det är inget jag kan styra över, det bara är så. 
 
 
Och i vissa situationer räknas jag knappt, ibland för att jag ser så snäll, söt och oskyldig ut med rosiga kinder och stora klara ögon. Och ibland för att jag utåt sett ses som kvinna. Min korta kjol och mina halvlånga lockar hinner före min intelligens och starka röst. 
- och ibland blir jag ingen just för att jag är kvinna, som är medveten om patriarkatets övertag - men ändå väljer att klä mig "kvinnligt" och inte färgar håret grönt eller klär mig "ostrukturerat och omedvetet". 
 
För jag vill inte vara en sådan som inleder varje argument med att outa mig, förklara mig som queer eller göra mina sexuella val till en del av mig. Mina argument ska inte väga tyngre för att jag slickar fitta ibland och suger kuk ibland. Jag blir inte en bättre debattör för att jag inleder med att jag är queer. Mina sexuella val ska inte göra mig till en bättre eller sämre människa, oavsett vilka jag hänger med. 
- och jag kommer alltid kämpa för människors lika värde, och rätt till sin sexualitet. Men det ena får aldrig vara mer värt än de andra. 
0 kommentarer