skamfläck,

Nu i veckan kommer det som jag tror är, årets viktigaste bok. Skamfläck av Caroline Engvall. En fristående uppföljare till 14 år till salu. Baserad på verkliga händelser om unga som säljer sina kroppar till äldre män för att slippa och dämpa ångesten.

Vissa skippar maten, andra tränar för mycket eller skär sig i armarna - en del säljer sina kroppar.


Samtidigt som detta är det vidrigaste jag någonsin läst, så är jag jävligt stolt över att Caroline påbörjat detta arbete och uppmärksammar en av de viktigaste frågorna som de styrande vuxna är lite för bra att titta bort från. Detta är en av de frågorna som är enklare att placera i andra länder, eller "det händer ju inte här i lilla trygga Sverige" och den formen av tankar. Det händer här och det händer nu.



Det måste pratas mer om detta. När folk frågar varför jag vill arbeta med sex så handlar det inte endast om att jag vill få kids att knulla med kondom eller hur de ska kunna få orgasm. Jag vill arbeta med det som inte ses som lika sexigt och kul. Jag vill arbeta med ungdomar och uppmuntra till en schysst inställning till allt som har med sex att göra. Och jag vill arbeta med frågor som denna. Det ska bli mitt nästa steg!

2 kommentarer
Moa

Vaa, den kom ju i höstas?

caro

Ja, men nu fick vi den som läsex på jobbet! Har du läst den? Annars kan du få den av mig, läste klart den i natt :)



puss