vår föreläsning,

Jag sa mitt namn, sen stod jag i princip fastfrusen med en hand på bordet för att inte falla ihop i fosterställning. Så stod jag i en och en halv timme, medan Aleks gjorde resten. Fönsterrutorna buktade inåt och draperiet vek sig för att dom slog så hårt och jag trodde det skulle spricka vid flera tillfällen. Ett tag brann det någonstans. Hela tiden stod andra och bankade på dörren så att rutorna skallrade.

(Och idag sörjer jag. Jag sörjer att vårt samhälle är uppdelat, jag sörjer könsroller som barn blir matade med av sina föräldrar, jag sörjer fördomar, jag sörjer hatet, jag sörjer trotset, jag sörjer oviljan att lära sig något som skiljer sig från det en lärt sig av föräldrarna, jag sörjer traditioner, jag sörjer ilskan, jag sörjer grupptrycket, jag sörjer att vi har ett blått styre, jag sörjer att välfärden i sverige är död eller på gränsen till död, jag sörjer att i ena sidan av stan finns det för mycket personal på för få barn och på andra sidan stan finns det för många barn på för få personal. Fan vad jag sörjer detta.)




Förutom det så gick det förvånansvärt bra? Vi hann gå igenom lite om normer, fittan, kuken, analen, kondomskola och transpersoner. Vi fick mycket beröm för att det hade gått så bra och fått dom att lyssna. Jag vill ha flera uppföljningsmöten med mer information och mindre grupper (där jag ska prata!). Jag ser en chans att kunna göra skillnad.

- efteråt hamnade vi på ACE där vi svepte två öl var i snabb takt medan vi försökte smälta kvällen. Det kommer nog dröja ett tag. Men en upplevelse rikare är ju alltid bra?!
0 kommentarer