är gayklubbar fack?

Det har pågått lite hetsiga diskussioner bland kommentarerna, och jag fick denna fråga: Är inte gayklubbar också att sortera människor i fack?

Jo, absolut. Och jag har en slags dubbel hatkärlek till dessa platser. Samtidigt som jag själv älskar älskar älskar gayställen då de har bäst musik, roligast människor och bästa partyplatserna - hatar hatar hatar jag att ett uteställe måste vara indelat efter sexuella preferenser.

Samtidigt som jag förstår behovet av gayställen - då det är ett öppet klimat, folk kan hångla öppet med vem de känner för utan att riskera att bli nedslagen och att jag upplever stämningen som snäppet mer avslappnat och roligare.

- så indikerar även både namnet och själva betäckningen gay-ställe att alla andra ställen är heteroställen...


Hänger ni med? Det är en uppdelning av människor där de stoppas in i fack efter sexuell läggning/preferens, och det är fruktansvärt. Men så länge det finns idiotiska människor som anser sig ha rätten att knäcka näsor, känna hat och vilja döda för att samkönad kärlek/sexuell preferens finns - så kommer behovet finnas kvar.




ps. mitt absoluta favvoställe är Paradise, Kolingsborg på fredagarna. Det går alltid att hitta nya bästisar, skrika sig hes till schlager och dö lite när Lars Wallin går förbi. Om jag får ragg där? Nja. Eller nej. Om jag inte minns fel så drog jag liknelse med blindas riksförbund... Jag får aldrig ragg av tjejer. Men dans är ju alltid kul.
3 kommentarer
Emma Estevez

Och samma resonemang borde rimligtvis gälla även gayresor? Det som du nyss tyckte var ett förkastligt fenomen.

Caro

Fast jag vet inte?! För gayturismen fanns det ett stort syfte: att tjäna pengar. Något som bara är vidrigt. Och jag förstår inte hur den "typen" turism ska forma sig efter en människas sexualitet. Vad det gäller gayklubbar är jag som sagt delad till. Det känns inte som att det primära syftet är att mjölka folk på pengar? Utan att mer kunna dansa tryckare med någon en gillar utan att riskera att få tänderna utslagna.



Men det är viktigt att diskutera detta.

Emma Estevez

Tror du inte gayklubbar i allmänhet är vinstdrivande? Jag förstår inte alls varför du tror att klubbägare är mindre pengahungriga än resebolag, vad har du för belägg? Och vad är det för fel med att tjäna pengar?