fittan luktar inte blomsteräng!

Att fittan luktar något varje dag i månaden är något som kan konstateras, och under mensen kan lukten öka för många vilket lätt kan skapa den där känslan av att en känner sig som en vandrande skolmatsal som serverar fiskgratäng. Och visst kan det ibland kännas som att ALLA i hela världen känner lukten av att en har mens, som att det står skrivet i pannan på en och att en verkligen luktar som en fiskgratäng. Jobbigt, pinsamt, ångestfyllt - samt att chansen att en ökar parfymmängden, blomtvålen och deon just denna vecka är ganska hög.


Fast så är det ju inte.


Det går ju inte att se på en annan människa om den har mens, och även om det känns som att en luktar nåt offantligt så är det oftast inbillning. Så länge en inte har blodat igenom plagg så är det där med lukten mest en inbillning. Så klart det luktar när en tar av sig plagg, ska byta tampong eller är avklädd. Men det är ju inte så att lukten går igenom alla plagg och sprider sig längs gatorna som en passerar.


Jag förstår inte riktigt vart föreställningen om att fittan ska lukta blomsteräng kommer från? Det är ju inte direkt så att kuken luktar nyutslagen ros? Så varför skulle fittan göra det? Eller något kön alls lukta blomma? Kön luktar kön! Så länge en håller koll på hygienen, inte tvättar med parfymerad tvål och byter underkläder regelbundet så är det ingen fara. Det är snarare när en börjar blanda in parfymerade tvålar som floran kan phucka upp sig och skapa illaluktande flytningar.Kan vi inte bara tillsammans inse att det faktiskt inte är så att alla känner den där fisklukten och samtidigt konstatera att ingen heller luktar blomsteräng mellan benen - finns det någon slags mellanväg? Typ inse att fittan luktar fitta, varken fiskgratäng eller viol. Och att det är så det är och ska vara.