sexualupplysare och bokälskare

synliggöra bisexualitet i populärkultur

Publicerad 2012-09-23 20:10:00 i Sex osv.,

1 - don´t you like girls?
2 - I like girls. And boys. And I like you.
 
Scen tagen ur ett Gossip Girl-avsnitt. 
 
Två meningar, men så jävla enkelt och okomplicerat tillvägagångssätt att synliggöra bisexualitet. Det behöver inte vara krångligare än så. Ni minns avsnittet i SATC när Carrie dejtar en snubbe som är bi, och hur deras präktiga jävla liv vänds upp och ner, när det inte behöver vara svårare än så att en person kan tända på mer än bara ett kön. 
 
Och jag tänker på alla miljoner kids världen över som älskar Gossip Girl med all lyx, överklass, namedroping vad det gäller både kändisar och märken, rivalitet, kärlek och plugg - scener som alla kan känna igen sig i, ja förutom det där med överklassen och lyxen då. Och att de bakar in så viktiga saker som sexualiteter utöver heterosexualitet. Det är så jävla enkelt och det gör skillnad.
 
Det är Serenas lillebror  Eric Van Der Woodsen som är öppet homosexuell, som nu träffat en snubbe som är bi. Så jävla enkelt, genialt och stort på samma gång. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela