sexualupplysare och bokälskare

dagens böcker

Publicerad 2013-07-31 13:18:31 i böcker,

1) Trilogin om Victoria Bergman är otäck, vidrig och fruktansvärd. Läste första delen för ett år sen och har behövt paus fram till nu.
Men, det pågår en lesbisk relation, som nu kommer att utvecklas i andra delen. Och jag älskar när icke-heterorelationer flätas in i böcker - utan att det är huvudtemat! Alltså, det centrala i denna serie är skräck, tortyr, våld och lite snutar. Och vid sidan av pågår lesbiskt tema. Detta innebär att relationen framställs just precis som en heterosexuell relation. Precis som det ska vara.

2) Könspolitiska nyckeltexter. Ibland är det en fröjd att plugga. Det är intressant, roligt, upplyftande och ger bra infallsvinklar gällande hur det sett ut förr vad det gäller genus, kön, sex, arbete, politik, kvinnor och feminism.

Tips tips tips!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela