sexualupplysare och bokälskare

sexualitet = heterosexualitet

Publicerad 2013-07-24 19:53:58 i Sex osv.,

Går igenom en av höstens litteraturlistor och hittar några böcker jag ännu inte har. En gemensam faktor när det gäller omslagen är att de båda pryds av heterosexuella par. Visserligen är det jag som betraktare som könar dessa individer som en kvinna och en man - och det kan jag knappast vara ensam om. Figurerna är även smala, ljusa, vackra och förställer någon form av staty? 
- är det den typiska bilden av sexualitet som författarna vill förmedla? Att det är vad sexualitet innebär, innefattar och går ut på? Eller att det är just dessa typer av människor som ägnar sig åt sexuella aktiviteter?
 
Nej, jag tror givetvis inte heller det. Men jag är så förbannat trött på att saker som handlar om sex ofta kopplas samman med vita, heterosexuella, smala, vackra par. 
- vilket gör att alla andra exkluderas och avsexualiseras. Deras rätt att känna, tycka, tänka och uppleva raderas. Detta innebär alltså alla med annat etniskt ursprung än vit, andra sexuella läggningar än hetero, personer med något funktionshinder, individer som inte är i strl 36, ser ut som det normen klassas som vackra. osv osv. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela