sexualupplysare och bokälskare

feminazi

Publicerad 2013-06-09 22:53:12 i feminism, genus osv.,

Fick lära mig ett nytt ord på twitter igår, råkade hamna i ett litet bråk med två riktiga troll. Hann bli kallad både "förrädare", "offer", "feministstolle", "en sån som förstör kvinnorörelsen" och bli hotad två gånger innan jag gav upp diskussionen. 
 
En av personerna hade ordet "feminazi" i sin bio. Har ni hört det ordet förut? Första gången jag hörde det och det vände sig lite i magen när jag läste beskrivningen. Urklipp från wikipedia: Feminazi är en engelskspråkig pejorativ term som används för att beskriva en radikal feminist eller en extrem och militant feminist. Termen är bildad från orden feminist och Nazi och används nedsättande.
 

Enligt den ena personen så var jag en värdelös kvinna som gjorde mig till ett offer. Jag förstörde för resten av världens kvinnor. Det kliade i henoms fingrar pga att hen ville strypa mig så mycket. För att jag är feminist. 
 
För er som vill ha lite feministpepp så kan jag rekommendera att söka på Sånger om kvinnor på spotify. Klicka på play, vrid upp volymen och njut. Lyssna på texten och knyt näven vid väl valda tillfällen. <333

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela