sexualupplysare och bokälskare

som en hora

Publicerad 2013-03-24 19:25:00 i feminism, genus osv.,

Lyckas hitta en gammal dokumentär från P1 som Maria Sveland har gjort. Om horor.
 
Vem är en hora? Hur ser en hora ut? Vad betyder begreppet hora? Vem kallar andra för horor? Går det att se om en är en hora? Är det bra att bli kallad hora? Tjänar någon på att bli kallad hora? Eller tjänar någon på att kalla andra för horor? 
 
Sveland pratar om sitt eget liv och sin egen relation till att bli kallad för hora, intervjuar både kvinnor och män om deras syn på begreppet. Hur hon lyckas behålla lugnet och genomföra vissa intervjuer är för mig en gåta. Att få höra olika personers erfarenheter av att kallas hora, och i nästa möte träffa folk som använder ordet hora som skällsord, för att såra, för att vara elak, av vana eller för att sympatisera med vänner. 
- det tas även upp några klipp från olika rättegångar. 
 
 
 
 
klicka här, ta paus från livet i 43 min och lyssna. 

Kommentarer

Postat av: EEstevez

Publicerad 2013-03-24 23:07:43

Jag tycker att du borde omvärdera din hjälte en smula. Hon är en ständig martyr som stigit till rampljuset genom mediakontakter. När någon äntligen vågar ta debatten med det här vandrande spektaklet till människa, flyr hon och gråter (bokstavligen talat och bildligt i pressen). Alla som kritiserar hennes åsikter stämplas automatiskt som "kvinnohatare" och hon förtjänar en medalj i härskarteknik. Att påpeka att hon är en hycklare av rang känns nästan överflödigt, men för en människa som gjort karriär på att vara hatad och ett "offer" ägnar hon sig själv friskt åt att hata. Ena stunden ägnar hon sig åt grova generaliseringar om vita män och andra är det okritiska hyllningar till mentalpatienten och tillika hatpredikanten Solanas.
Detta är förmodligen inte nyheter för dig. Dock tänkte jag ge dig en sista chans att omvärdera din ståndpunkt. Anledningen till att jag skriver detta idag är att Maria Sveland nu även kan kalla sig antidemokrat. Hon samarbetar med en "expertgrupp" med bl.a. Nordiska ministerrådet vars rapport syftar till att göra ”antifeministiska hållningar” olagliga och straffbara.

Maria Sveland är en skam för Sverige, kvinnosläktet och alla världens feminister och jag hoppas innerligen att denna rapport inte vinner något gehör - någonstans. Läs och begrunda. http://www.nrk.no/contentfile/file/1.10947191!reform.pdf

Postat av: Estvze

Publicerad 2013-03-24 23:11:13

Märkligt tyst i svenska tidningar, men norsk media är vaken:
http://www.dagbladet.no/2013/03/22/kultur/debatt/lordagskommentaren/kjetil_rolness/26348198/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela