"riktigt sex"

Drömde inatt att jag var nästan otrogen, med en annan tjej - med anledningen att "det ändå inte räknas som riktigt sex." 
- vaknade med ångest över att ha nästan varit dröm-otrogen. Hur många serier tar inte upp just det ämnet? Men jag blev snarare förbannad över just den där frasen "riktigt sex". 
 
För den uppfattningen är ju ganska vanlig bland människor. Tanken om vad "riktigt sex" är och vad som inte räknas som sex. Den vanligaste tanken är ju att sex är penetrerande sex i form av kuk-i-fitta-sex. Och sen är det punkt där. 
 
Det är så normen ser ut, penetrationsnormen. - Men hur jävla kul är det att enbart ägna sig åt denna typ av sex? Tänk om det var allt en gjorde, och sen ingenting mer? Att det skulle vara det enda som hände under en sexuell akt, och när det var över så var även sexet över. När det finns så otroligt mycket mer som ingår i begreppet sex. 
- och det är när en bryter ner begreppet sex och ser vad och vilka praktiker som kan ingå i det enorma begreppet sex, som en kan förstå hur mycket det faktiskt finns att göra och utforska inom sex. 
 
När jag föreläser för RFSU är det inledningen på skolpasset jag har. Att skriva SEX på tavlan, och sen får kidsen komma med förslag kring vad sex är. Det första som poppar upp i hjärnan, det ska upp på tavlan. Det är en enkelt metod för att tydliggöra hur mycket sex egentligen kan vara. Men också ett bra sätt för en själv att se vad en tycker är sex. Och hur det kan variera från person till person. Samt se vad en kan göra, vad en kan ha testat och vad en vill prova på framöver. Men också ett tydligt sätt att se vad en inte alls är sugen på. 
 
Så att sex som två tjejer har inte skulle räknas som "riktigt sex", det är en såndär värdelös myt som baseras på penetrationsnormen och föreställningar om att en kuk/kuksubstitut måste in i bilden för att sex ska räknas som sex. Jag förespråkar istället att en själv väljer vad en inkluderar som sex. Utforskar, väljer, ratar och lyssnar på vad en själv tycker är hett, njutbart och sex. 
 
 
 
ps. och ett ännu bättre ord än penetration är omslutande. Vilket innebär att det inte enbart är den som för in något som är den aktiva parten, utan att det även kan vara den som omsluter som kan vara det.