sexualupplysare och bokälskare

Endometriosmottagning öppnar i Karlstad

Publicerad 2015-09-06 09:25:29 i feminism, genus osv., fittan <3,

Hurra för Karlstad! Jag har ju tidigare bara varit involverad i sexualpolitiska frågor som handlar om att landstinget deltog i COL-utbildningar som jag hållit i + att dom har haft personal på Putte i Parken tillsammans med COL. Så häftigt att mina COL'are jobbade ihop med barnmorskor och gynekologer. Vad jag vet så är detta samarbete unikt för hela Sverige. 

Men detta steg att öppna en mottagning med fokus på endometrios är ju helt fantastiskt! Äntligen får denna sjukdom någon slags upprättelse och det utrymme som behövs. I den hör artikeln står det att ungefär 200000 personer med livmoder lider av endometrios, vilket innebär att ungefär var tionde fertil person med livmoder har sjukdomen. - Och den klassas fortfarande inte som folksjukdom ännu, även om det diskuteras just nu. 

Teamet på mottagningen kommer bestå av en smärtdoktor, tre gynekologer, en tarmdoktor, en kurator och en kontaktsjuksköterska. 

Hurra för Karlstad och för ett otroligt viktigt initiativ! Hoppas att fler sjukhus runt om i landet tar efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela