feministisk goodiebag

Förutom att femtio feminister var på plats och det serverades bubbel - så fick vi även en ljuvlig goodiebag. Kvällen var ett samarbete mellan Novellix och Leopard Förlag, vilket även syntes i påsen. Hurra!

Befrielsen av Maria Sveland är nog den bästa Sveland skrivit. Jag har skrivit om den flera gånger och jag vill rekommendera den till samlings. Handling: en våldtäktsman sätter skräck i Örebro och en grupp kvinnor bestämmer sig för att hämnas. Det är en bok fylld med pepp, styrka, feminism och den där återkommande känslan av att kvinnors rätt och kroppar aldrig tas på allvar från samhällets sida. 

Det riktiga landslaget av Moa Svan har jag också skrivit om förut. Boken som fick mig att känna något för fotboll för första gången. 
Handling: en kärleksförklaring till Sveriges riktiga landslag. En får lära känna olika spelare och deras passion för fotbollen. Men det är också en klockren analys av fotboll ur genusperspektiv, ekonomiskt och hur samhället egentligen ser på olika spelare baserade på deras kön. 

Titlarna från Novellix har jag inte läst ännu. Men visst är dom snygga?! Jag älskar Novellix! Snygga, billiga och enkelt sätt att tillgängliggöra litteratur. Återkommer när jag läst ut dom. 
Novellix leopard förlag
0 kommentarer