girl <3 girl

 
Jag har precis läst ut Girl <3 Girl av Lucy Sutcliffe. Jag hittade den på "senaste nytt-hyllan" hos Foyles i London. Foyles är typ fem våningar av paradiset. Boken fanns även på nyhetsbordet och på rekommenderat av personalen. Och som gammal ps´are gillar jag ju att gå på bokhandlarnas egna tips mer än tidningar osv. 
 
Boken handlar om Lucy som bor i England. Lucy går tillbaka till sin barndom hur det var att växa upp och redan som liten förstå att hon inte gillar pojkar. Att ständigt vara medveten om att hon på något sätt är utanför och lite annorlunda sina vänner. Hennes stora idol är Hermione Granger och gör allt för att ha samma styrka som Granger har. Hon byter skola och försöker hitta nya vänner, vilket hon gör. Dom är världens härligaste gäng som hänger, men hon mår dåligt för att hon vet att hon inte är helt ärlig mot dom.
 
Det tar ganska lång tid för Lucy att faktiskt våga erkänna att hon är gay. Att det är själva sexualiteten som gör att hon känner sig annorlunda och konstig. Vilket såklart förklarar varför hon inte blir kär i killar, har killar som intresse, bryr sig om killar osv. Eftersom hon är flata. Vilket är några av anledningarna till att hon känt sig så utanför. Även när hon börjar fatta att hon är gay, vill hon inte vara gay. Hon vill vara som alla andra och bara smälta in.
 
Och givetvis är detta hjärtskärande. Det är något i min själ som går sönder när jag läser om en person som ligger och ber till gud om att hon ska vakna upp och vara som alla andra (läs hetero). Det är ju fruktansvärt och vidrigt. Men så jävla vanligt. 
 
Tills hon en dag trillar in på en annan tjejs tumblr, Kaelyn som bor i USA.  Lucy och Kaelyn börjar maila och efter några månader är dom ett par. Efter det sker komma ut-historier för familjer, vänner och bekanta. Men även för världen, eftersom dom blir ett youtube-fenomen. Deras resor fram och tillbaka filmas och blir till små filmer, som delas och ses av flera miljoner världen över. 
 
 
 
Jag hade helt missat vilka dessa personer var och jag hade inte sett en enda av deras videos. Men jag blev berörd ändå av deras historia. Av att Lucy ligger vaken om nätterna och ber till gud, av rädslan inför att komma ut för sina bästa vänner, att nya bekanta beter som svin och "inte är homofober, men"... Osv. Precis som alla historier som rör hbtq-personers liv finns det vidriga delar som är totalt hjärtskärande. 
 
Girl <3 Girl får fyra av fem palmer. 
boktips caro tipsar
0 kommentarer