In i minsta detalj

Jag har läst en perfekt bok för dagar då en vill läsa något men inte orkar hålla koll på massa karaktärer, årtal, tjoller och sånt jox. När en bara vill läsa för läsandets skull, känna igen sig ibland, skratta ibland, skämmas ibland och framförallt mysa. 
 
 
In i minsta detalj är Kristin Emilssons tredje bok och den ges ut av Lind & Co. Jag har läst äta kakan ha den kvar och den som väntar, och jag gillar alla tre! Språket har perfekt flyt och jag tog mig igenom 350 sidor på några timmar. Det finns ett driv, det går framåt och jag vill veta mer om vad som händer med alla karaktärer. 
 
Freja och Anton har varit gifta i tre år och tillsammans i sex år. Han är läkare och hon är frilansande grafiker. Dom har precis renoverat färdigt en drömlägenhet som tagit en halv evighet. Då dör Antons pappa och han åker hem till Idemåla för begravningen. Freja som inte vet skillnad på Blekinge och Ångermanland åker efter för att stötta Anton vars mamma blivit sämre. Såklart blir det en krock för dom båda att flytta från Södermalm till en liten håla där alla känner alla, dessutom när Anton vet vilka alla är och Freja enbart är en simpel nollåtta.
- jag kunde känna igen mig så mycket i Freja. Omställningen från Stockholm till mindre stad, att gå från att omge sig av flera tusen till typ tjugo, att ens partner känner alla och själv känner en ingen.
 
Men det går fort för Freja att lära känna folk och hon blir snabbt vän med en bibliotikarie och en sextonåring. Dessutom lär hon känna Anton och hans familj genom invånarna i Idemåla. Och allt kanske inte är exakt som en kan tro från början? Gamla rykten, döda människor, saker som aldrig sagts rakt ut osv. Dessutom får en successivt veta mer om Freja, vilket är snyggt skrivet. Det är fin karaktär som jag hoppas kommer dyka upp i fler böcker <3 
 
Det här en mysig bok, mycket ledtrådar, värme och roliga karaktärer. Det går inte att skriva mer om själva handlingen för då kommer jag bara avslöja något. Om du är sugen på en lättläst bok med bitvis tyngd, mysiga miljöbeskrivningar och trevliga karaktärer - läs! In i minsta detalj får fyra av fem palmer. 
 
 
Bilden föreställer Kristin Emilsson, fotograf Mia Carlsson. Lånad här
Boktips Caro tipsar Lind & Co feelgood
0 kommentarer