Predikanten

Jag fortsätter med mina Läckberg och är nu inne på del två, Predikanten. Den ges ut av Månpocket. 
 
I den här boken får en som läsare följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström. I första boken var Falck med och hjälpte polisen att lösa mordet på hennes gamla kompis Alexandra, som hon sen skrev en bok om. En bok som gjorde succé och som lett till att Falck ska skriva fler böcker med riktiga mordfall. Men istället är hon mest trött och gravid. 
 
Patrik har fått ett mordfall som han ska lösa ihop med sin kollega Martin. Ett litet barn har hittat en död kvinna i en skog, och hon vilar på benen av två andra lik. Vem är kvinnan och varför ligger hon på två andra lik? Det är såklart mycket att försöka ta reda på vilket försvåras av att det finns en kropp och benrester av två andra kroppar. 
 
Det finns även en historia av släktfejd som går bakåt i tiden, två bröder och deras familjer har splittrats, något som hela Fjällbacka känner till. Kanske för att skillnaderna mellan brödernas familjer är så pass stora? Kanske för att pappan en gång i tiden var en väldigt känd predikant och omtyckt av många. Pappan ägde en stor gård, hästar och mark - som den ena sonen fick ihop med sin familj. Den andra familjen bor i ett mindre, risigare och fattigare hem. Dom ligger på varsin sida av klasstegen kan en lugnt säga. Kusinerna i rika familjen ägnar sig åt att rida och ta hand om trasiga ungdomar. De andra kusinerna ägnar sig åt att småstölder, sova bort dagarna och hankra sig fram. Men det inte alla vet är att två av kusinerna hänger med varandra i hemlighet... 
 
Predikanten är en intressant pusseldeckare. Läckberg kan verkligen konsten att hålla trådar från dåtiden igång med trådar från nutiden samtidigt som det är parallella spår igång hela tiden. Det är Ericas tankar, Patriks tankar, polischefens tankar, alla olika kusiner + dåtidens personers tankar. Och det blir inte rörigt. En fattar direkt vem som tänker och kastas in i dens huvud direkt. Dock är det väldigt mycket uppbyggnad innan allt avslöjas på typ en rad. Vilket såklart är lite tråkigt. Men samtidigt så köper jag ju det rakt av, jag fortsätter ju läsa och jag vill veta mer. Och jag är redan inne på bok tre. 
 
Predikanten får tre av fem palmer. 
 
Camilla Läckberg någonstans i Fjällbacka. 
Månpocket deckare
0 kommentarer