Bokmässan

Det här är första året på 13 år som jag inte åker ner till Bokmässan i Göteborg, helt galet! Så många timmar som jag ägnat åt att mingla runt på mässgolven, druckit drinkar på Park, stått i signeringsköer och babblat med författare jag älskar. Första gången jag åkte ner gick jag på THG och jag missade skolfotograferingen, men det var det värt. Jag lovade att hälsa till Jan Guillou från Ernst, ägnade dagarna åt att titta på böcker och kvällarna åt att sitta på middagar med mamma som jag nickade till under. De kommande 10 åren kubbade jag med författare för Leopard förlag, sålde böcker, var med på seminarier och köpte böcker av alla mina favoritförfattare. 
 
Så många älskade författare jag kramat, diskuterat med, skålat med, babblat med och öst ur mitt hjärta inför. Erica Jong, Martina Haag, Christoffer Carlsson, Mian Lodalen, Sara Lövestam, Denise Rudberg, Caitlin Moran, Elin Ek, Conchita Wurst, Jessica Schiefauer, Annika Lantz, Mats Strandberg, Maria Sveland, Gösta Ekman och Katarina Wennstam. <3333 
 
Det finns några olika anledningar till att jag inte åker ner. Dels vill jag inte stötta en mässa som välkomnar nazister. Dels hade jag blandat ihop datumen och hade inte direkt koll på när mässan var. Dessutom skulle jag och E gå om varandra ännu mer och inte ses på två veckor. Men det där med nazisterna väger tyngst. Om mässan tar avstånd på riktigt nästa år kan jag tänka mig att åka ner som besökare. Tänk va, slippa springa, utan bara sakta mingla runt bland alla böcker och författare. Sicken dröm. 
 
 
Bokmässan 2017
0 kommentarer