alla dessa piller

 
Jag har fått väldigt mycket frågor om vad jag käkat för mediciner under den här processen. Så jag tänkte att en genomgång var på sin plats. Och en kommentar om hur jag reagerade - men med ett stort OBS: alla biverkningar är individuella, så det som hände mig kanske inte kommer att hända dig osv. Allt är såklart superindividuellt vilket personalen också går igenom. 
 
Men här kommer mina mediciner och någon slags förklaring. + ett till obs: jag kan skriva fel eller blanda ihop det, all info har ju körts runt några varv i hjärnan. Så google is your friend :))))
 
1) PROVERA. Eftersom min menscykel är som den är fick jag välja mellan att vänta in en mens eller kicka igång den med tabletter. Och då det kan dröja mellan 1-6 månader mellan varje mens fick jag kicka igång med Provera. Vilket jag käkat förut. BIVERKNINGAR: extremt mycket illamående. Håll i lill-hatten vad jag stått med tårfyllda ögon och kräks i halsen till och från jobbet. Huvva. 
 
2) LETROZOL: Äter en för att ett ägg ska mogna och kunna befruktas. Och det var den medicin jag var mest orolig för pga kan få extrema psykiska påverkningar. BIVERKNINGAR: fortsatt extremt illamående + åksjuk i bil, buss och tunnelbana. En ren fröjd när en bor i Stockholm :'((((( och nedstämd, det kändes lite hopplöst och jag kom på mig själv med att ångra hela baletten just för att allt kändes hopplöst. Och jag ville slänga mitt manus på över 400 sidor för att jag kände mig korkad. (jag har kvar det och jag älskar det igen!)
 
3) OVITRELLE: En spruta som en tar i bukfettet för att ägget som då ska ha mognat ska släppa och bli redo för att befruktas. BIVERKNINGAR: inga alls. Men illamåendet från letron hängde i sig länge, länge + skapade stress inför varje resa med lokaltrafik... 
 
4) LUTINUS: Vagitorier som en stoppar upp två gånger per dag som ska underlätta för att embryot ska vilja stanna kvar och utvecklas. BIVERKNINGAR: så kallade "gravid-symptom". Och hos mig innebar det fortsatt illamående och extrem trötthet. 
 
 
barnlängtan insemination ivf samkönat
0 kommentarer