Barnfrihet

 
Jag har börjat lyssna på en ny podd som kanske krockar med den resa som jag och E är mitt uppe i nu, men det är så otroligt intressant. Såhär skriver Frida och Malou som håller i podden "Det här är en podd för barnfria, barnlösa, folk som inte bestämt sig än och föräldrar som vill förstå oss." 
 
Och det som är mest intressant är att höra om hur otroligt mycket påhopp, hat och skit dom får från personer som redan är föräldrar. Som vill förklara att de tänker fel, att de gjort fel, att de kommer ångra sig, att de är dumma i huvudet och att de kommer åldras ensamma och övergivna... Helt ärligt, vem fan skriver så till en främmande människa?! Jag har diskuterat det här med en kompis och vi kom fram till att det är som att vi skulle hata alla som köpte villa, för att det är så himla mycket bättre att bo i lägenhet som vi gör. Vad har jag som individ med en annan människas val att göra? 
 
Helt ärligt, jorden är överbefolkad - så folk borde väl bara bli glada att några avstår från att avla barn? :)))) Alltså utöver det absurda att folk vill bestämma hur folk ska leva sina liv såklart. Enligt podden är det ca 3 % som ångrar sina barn. Jag tror att det är många fler. Och inte att en svarar på den frågan mitt i vargtimmen när ungen har kolik eller kräksjuka för elfte gången den terminen. Utan jag tror på riktigt att alla inte vill eller ska ha barn. På samma sätt som det finns folk som verkligen har barnlängtan och brinner för att avla sig, måste ju motsatsen finnas? Och sen tänker jag att det finns någon slags gråzon med människor som skaffar barn för att det förväntas, pga normer, pga vill ge sina föräldrar barnbarn osv. Om de ångrar sig eller inte är väl skrivet i stjärnorna. 
 
Så om du är sugen på ett helt nytt ämne och höra om människor som aktivt valt bort barn - lyssna! Hittills har de intervjuat en äldre kvinna, ett gift par, att dejta som barnfri, en som är steriliserad och ett avsnitt där de svarar på alla kommentarer. Lyssna! 
barnfri barnfrihet barnfritt liv barnlösa
1 kommentar
Frida & Malou

Men åh så fint skrivet! Vad glada vi blir att du lyssnar. <3