Vecka 20

Äntligen kan jag börja uppdatera här vecka för vecka! Jag har skrivit egna texter till bebisen sedan vi gjorde första inseminationen, men har verkligen längtat efter att få göra vecko-uppdateringar här. Och jag hittade något standardupplägg och la till lite frågor. 
 
När detta publiceras har jag alltså gått in i vecka 20! Typ halva graviditeten och det känns helt sjukt! Jag tänker att jag dels kommer publicera varje ny vecka om fredagarna, men sen skriva ikapp kring allt annat som hänt någon mer dag i veckan, kanske tisdagar? :))))
 
Bebisen: Hen är 15,3 cm enligt en app, 22 cm enligt en annan app. Så det är lite oklart faktiskt. En sak som är säker att den växer helt otroligt mycket, både längdmässigt och viktmässigt. Ögonfransar har växt ut, svettkörtlar är färdigutvecklade och det kan finnas långa hårstrån som täcker huvudet. Och den kan göra både bakåt/framåtvolter! - obs: jag har känt lite fladder och lite svepande rörelser, så jag märker inte av dom där volterna än. 
 
Mående: När jag skriver detta är det torsdag och vi har fått fantastiska besked = jag mår så otroligt jävla bra. Min kropp har släppt tusen ton stenar och jag känner mig lyckligare än på länge. Det har varit vidrigt att hela tiden vackla mellan tvivel om hen kommer att överleva och samtidigt försöka hålla hoppet uppe. Nu ska vi bara fokusera på att njuta och fira <3 
 
Cravings: Egentligen samma sen jag blev på smällen - jag vill ha snäll mat. Allt jag åt som barn vill jag äta nu. Vitt bröd, husmanskost, stuvade makaroner och falukorv, aromat, ostgräddare, pannkakor, våfflor osv. Kan börja gråta av tanken på korv m bröd. 
 
Sömn: Om vi bortser från inatt när jag sov fem min pga nervös inför undersökningen, så sover jag fantastiskt bra. Somnar sällan senare än 22.00 och sover ostört fram till 5.38 när Kakan börjar klösa på dörren. Efter Thailand hade jag extrem jetlag + mitt mående var åt helvete, då sov jag dåligt i över en månad. Men det släppte efter första omgången tester tror jag. 
 
Kropp: Jag har varit otroligt skonad från alla slags grejer som kan drabba en under graviditeten. Jag är täppt i näsan sen jag typ blev på smällen och det är det som har hänt. Och jag är gasig och rapig, men det känns som rena himmelriket med tanke på allt som kan ske. Senaste veckan har jag börjat känna av ryggen om jag ligger för mycket på rygg, men det känns också helt överkomligt. Min kropp verkar helt enkelt trivas med att vara gravid. 
 
Psyke: Lugnt och stilla, kanske på gränsen till mosig efter alla läkartider, väntan och oro. Så efter dagens resultat är det liksom lugnt och skönt. Jag tror nog att vi båda är för chockade för att helt kunna acceptera att vi nu kan pusta ut och njuta. <3 
 
Övrigt: Jag är så otroligt tacksam och pirrig över att vi är gravida och att allt ser bra ut med bebisen. Det har varit väldigt många personer som tittat till henom under dessa 20 veckor, så nu ska jag bara andas ut och njuta resten av graviditeten <3 <3 
 
hej lilla älskade bebis, tänk att du ligger därinne och skvalpar <3 
Bebislängtan insemination
0 kommentarer