Elva år i fångenskap

Detta är det värsta, hemskaste, sorgligaste och vidrigaste jag läst/hört på. Det behövs liksom en jättestor varning för detta!! Den är skriven av Michelle Knight och Michelle Buford. Elva år i fångenskap: kidnappad, inlåst och bortglömd ges ut av bokförlaget NoNa

Jag har hört om det Ariel Castro gjorde mot tre unga kvinnor många gånger i olika true crime-poddar. Detta är ju ett fall som folk återkommer till, just för att det är så jävla hemskt och sjukt. Ariel Castro lurade, våldtog, kidnappade, misshandlade och höll tre kvinnor fångade i massa år. Knight som blev kidnappad först var fången i elva år. Hon var 21 år när hon blev kidnappad, Amanda Berry var 17 och Gina deJesus var 14 år. Och sammanlagt var hon tillfångatagen 3911 dagar.  

Jag visste allt det här sedan tidigare, och jag visste att Knight inte hade någon kontakt med sin familj när hon väl blev fri. Däremot hade jag ingen aning om henens tragiska och fruktansvärda uppväxt. Hon växte upp i ett väldigt fattigt hem, dom hade så lite pengar att dom knappt hade mat, tvål, tandkräm osv. Ibland bodde dom i bilen. Hon blev konstant mobbad oavsett vilken skola hon gick i, främst för att hon luktade illa och var ”konstig”, dvs jättefattig. Sen flyttar hennes familj ihop med några släktingar, varav en börjar våldta henne dagligen. Längre fram blir hon gravid med en dåvarande pojkvän, och det är när hon ska till motsvarigheten till soc för att få tillbaka sitt barn - som hon blir kidnappad! Det är så hjärtekrossande att en smäller av!! 

Inne i huset blir kvinnorna våldtagna, misshandlade, utsatta för svält, psykisk misshandel, och Knight blir även misshandlad för att framkalla flera missfall. Det är ingen idé att gå igenom allt i detalj som Ariel Castro gjorde mot kvinnorna, för det är nästan för hemskt för att ens tänka på. Men dom olika sakerna han gjorde växlade i mängd/tid mellan kvinnorna, men Knight var den som fick utstå allra mest. Han var en av dom vidrigaste som någonsin funnits + tog livet av sig mindre än en månad efter att han blivit gripen och häktad. Han mådde för dåligt av att vara inlåst... 

Om en pallar att läse true crime mixat med mislit, då är detta en bok för dig. Jag vill varna för hur hemsk och vidrig den är! Det var 7,5h ren tortyr och magont av att lyssna. Huvva. Det är en historia jag kommer bära med mig resten av livet. Elva år i fångenskap får fem av fem palmer. 

 
Bokförlaget Nona Elva år i fångenskap Michelle Knight mislit true crime
0 kommentarer